JAG SOM HOVSLAGARE

Knackes Hovslageri AB grundades 2019 av mig, Markus, då jag också påbörjade en treårig hovslagarutbildning på riksanläggningen Strömsholm.

Född och uppvuxen i Linköping, där jag även bedriver min verksamhet.


Med hästarna är jag lugn, snäll och arbetar metodiskt. Oavsett om hästen går barfota, om den är gammal, stor, liten, föl eller tävlar på högsta nivå så är alla hästar exakt lika viktiga för mig.

Ett noggrant och väl utfört arbete med hovarna ger en balanserad och nöjd häst som i sin tur blir enklare och roligare för ryttaren att träna och handskas med.


Hästens välförd är i stort fokus. Jag vill bygga en hållbar häst som känner sig komfortabel.

Det finns en stor komplexitet kring hovar och hästens balans och det är den jag brinner för. Det är det som gör mig väldigt engagerad, nyfiken och vetgirig.


En treårig utbildning räcker inte för att nå dit jag vill. Därför lägger jag stort intresse och vikt vid fortbildning. Sveriges utbildningar är än idag begränsade och jag tycker det är viktigt att ta in expertis från världens främsta inom branchen.

Utbildning leder även till ett fortsatt glödande intresse, fortsatt nyfikenhet och ett bibehållet engagemang, men framförallt så gynnas min kund, Hästen, av all kunskap.


Att hålla service av toppklass är viktigt. Därför är dels mitt upptagningsområde begränsat samtidigt som jag inte vill sko för många hästar under samma dag. Det måste finnas tid och möjlighet att hjälpa sina kunder även med det oväntade. Det måste även finnas tid för återhämtning för att själv kunna bli en hållbar hovslagare.